Gees – Bij de Klinkenberg nabij de Goringdijk in Gees is vanochtend het zevende archeologische beleefpunt van Drenthe geopend door gedeputeerde Nelleke Vedelaar, wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden en Tessa Veuger van basisschool De Wegwijzer en Djainaira Doorn van basisschool De Zwarm. Beide basisscholen zijn gevestigd in Geesbrug.

Dit archelogische beleefpunt is de moeite waard om te bezoeken en kennis te nemen van de rijke historie van dit gebied. Ter gelegenheid van de opening konden de leerlingen van De Zwarm en De Wegwijzer allerlei spelen doen onder leiding van re-enactmentgroep De Westerwolders.

De aanwezigen werden welkom geheten door Albert Vissinga, programmaleider van Het Oversticht. Kees van Dijk uit Gees vertelde het verhaal van de Klinkenberg. “Op deze plek heeft ooit een kasteel gestaan dat vermoedelijk na de Slag bij Ane, die in 1227 plaatsvond, is gebouwd. Ook was er een kasteel De Klencke als voorburchten van het kasteel in Coevorden.”

Olav Reijers, adviseur erfgoed en cultuur, verhaalde over het Tapijt van Bayeux. Dat tapijt beeldt de Slag bij Hastings uit en is te zien in Bayeux (Frankrijk). Afbeeldingen daaruit zijn gebruikt op het terrein bij de Klinkenberg.

Na de onthulling van het informatiebord overhandigde Jinna Smit, waarnemend hoofd Regio Noord-Oost van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed het archelogisch rijksmonumentenpaspoort.