Coevorden – RKBS St. Willibrordus en Kinderwereld, POS Willibrordus, starten in oktober met een pilot. De peuters van de POS Willibrordus (Peuters op School) en de jongste kleuters komen eens per maand op maandag of donderdag bij elkaar onder begeleiding van een pedagogisch medewerker en een leerkracht.

“De pilot is een unieke stap in de samenwerking tussen onderwijs en opvang. Op dit moment spelen de kinderen bijna dagelijks tijdens het buitenmoment samen. Kinderen leren spelenderwijs met elkaar samen te werken en de leerkrachten en peuters maken alvast kennis met elkaar. Met de start van deze pilot creëren we nog meer diepgang in de samenwerking en kunnen we nog beter aansluiten bij de groei en ontwikkeling van het jonge kind. Er zullen elke maand wisselende activiteiten aangeboden worden”, zo laten de beide organisaties weten.

De POS Willibrordus, geopend op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur, is in de afgelopen maanden enorm gegroeid. Ouders kiezen bewust voor de POS in de school, zodat de overgang naar de basisschool straks in een vloeiende beweging gaat. Kinderen zijn al bekend met het dagritme, het schoolgebouw, de buitenruimte, de leerkrachten en zij maken al vriendjes op de POS die weer te zien zijn in groep 1. De overstap naar de kleutergroep maakt dat voor peuters minder spannend. Ook tijdens een bezoekje van Sinterklaas of de kerstviering op school komen peuters en kleuters samen. In de komende maanden wordt de werkwijze bekeken om nog meer te verbinden.