Emmen/Coevorden – Met een druk op de knop door Ron Buurman en Niels Alberts viel het doek waarachter het statige Hospershuis straalde in de zon. Vlak daarvoor maakte Buurman bekend dat hij het stokje overgaf aan Alberts, vanaf nu dus officieel voorzitter van lokale omroep ZO!34. Met deze opening van vandaag ziet Ron Buurman zijn jarenlange inzet voor een nieuw onderkomen van de omroep bekroond.

Op 1 januari 2017 werden Radio Loco uit Coevorden en RTV Emmen samengevoegd tot één streekomroep, ZO!34. De studio was gevestigd in een pand aan de Nautilusstraat in Emmen en werd liefkozend ‘de bunker’ genoemd door de medewerkers. Op 15 juni 2020 trok de omroep in het Hospershuis en werd op 18 juni het vorige onderkomen gesloopt. Wegens corona kon niet eerder dan vandaag een publieke opening plaatsvinden.

De nieuwe studio is van de allernieuwste technische gemakken voorzien waardoor het voor de vele vrijwilligers prettig werken is en daarnaast is de omroep nu letterlijk meer zichtbaar doordat de locatie zich midden in het centrum van Emmen bevindt. Ook RTV Drenthe is gevestigd in het pand. ZO!34 blijkt een goede kweekvijver; er stroomden al meerdere vrijwilligers door naar landelijke omroepen als SLAM!, Qmusic, 3FM en BNNVARA.

Vandaag mocht iedereen, na het officiële gedeelte voor genodigden, een kijkje nemen door het hele gebouw en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Ook klonk er de hele dag muziek vanaf het podium buiten door regionale artiesten onder wie Kaylee Landhuis uit Coevorden. Zij won onlangs nog de finale van Popsport Drenthe en is geselecteerd voor het landelijke talentontwikkelingsprogramma Popsport.

Met de intrek van ZO!34 in ‘t Hospershuis, is dat hét mediahuis van de gemeenten Emmen en Coevorden geworden.

Foto bunker: Wiebe Veenstra; Foto Niels Alberts: ZO!34; overige foto’s: Overig: Saskia Kluwen.