Coevorden – Het seizoen van Theater Hofpoort begint op donderdag 3 oktober met direct een vol programma.

De film ‘First man’ draait op donderdag 3 oktober om 15.00 en om 20.00 uur. Het is de Maand van de Geschiedenis en daarom is deze film te zien, die gaat over het leven van de eerste mens die voet op de maan zette. De film geeft een kijkje in het leven van de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong en de legendarische ruimtemissie waardoor hij de eerste man werd die een voet op de maan zette op 20 juli 1969. Zijn reis leidt tot deze gebeurtenis die gerust een van de gevaarlijkste in de geschiedenis van de ruimtereizen genoemd mag worden. Hiertoe behoren ook de offers die hij en het land moesten brengen.

Vuile Huichelaar

Voor vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober staat ‘Vuile Huichelaar’ op de agenda, die nagenoeg uitverkocht is. Beide voorstellingen beginnen om 20.15 uur. De dames Saskia van Zutphen en Paulette Willemse trekken altijd volle zalen in Coevorden. Saskia en Paulette hebben zich altijd beziggehouden met de liefde. Ze zijn verliefd geworden en hebben samengewoond. Ze hebben de ware gevonden en met hen kinderen gekregen. Ze zijn bedrogen en hebben de brokstukken weer gelijmd. Telkens weer kijken ze met vrolijke verbijstering naar het leven. Wat willen we nou eigenlijk?! Wat staat er op onze bucketlist?! Geen beklimming van de Mount Everest. Geen bungeejump en ook geen meditatie in India. Was het maar zo eenvoudig. Nee, zij willen iets veel lastigers. Zij willen gezíen worden. Helaas begint het leven niet bij veertig en zestig is niet het nieuwe vijftig. Maar het gras is ook zeker niet groener aan de overkant. Dus haak in bij Vuile Huichelaar de zesde, want morgen begint nu!

Vliegensvlug

Zondag 6 oktober verzorgen TipPo en Jolpo Entertainment als Pip en Zip, al heel bekend bij de kinderen, twee voorstellingen van ‘Vliegensvlug’ voor kinderen vanaf 3 jaar. De voorstellingen zijn om 13.30 en 16.00 uur.

Kaarten zijn online en in de Readshop aan de Friesestraat te koop. Kinderen hebben gratis toegang tot de voorstelling ‘Vliegensvlug’, maar dienen wel kaarten te reserveren.