Zwinderen – Een groot orkest op het water, een grote tribune aan de kade, een mooi uitgelichte brug en grote videoschermen met filmbeelden achter het orkest. Dat zijn de ingrediënten van het unieke ‘Concert bij de Brug’ in Zwinderen op zaterdag 10 september. Het concert bij de brug over de Verlengde Hoogeveense Vaart begint om 20.00 uur.

Niet alleen kan het concert vanaf de tribune worden beluisterd en bekeken, ook mogen belangstellenden met hun bootjes aanmeren bij de brug. Bij slecht weer wordt de uitvoering verplaatst naar zondag 11 september. Het laatste nieuws over het evenement staat steeds op de Facebookpagina ConcertbijdeBrug.

De hoofdact is een optreden van het grote fanfareorkest Excelsior uit Oosterhesselen. De supportact is de liveband The Pact en er is een optreden van Alides Hidding (bekend van The Time Bandits). Het thema van het concert is filmmuziek.

De organisatie is in handen van Plaatselijk Belang Zwinderen. Het doel van dit evenement is het verbinden van de inwoners van Zwinderen en de wijde regio. Dit thema haakt aan bij het thema ‘Verbonden in verhalen’ van Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe 2021-2022. Wethouder Bea Meppelink verricht de opening.

De toegang tot het concert is gratis dankzij bijdragen van sponsoren, de gemeente Coevorden, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het buurtfonds van De Nationale Postcodeloterij.