Dalen – In april deed Jessica Poel uit Dalen op deze nieuwssite haar verhaal. Zij was ten einde raad. Zij heeft allerlei aandoeningen en maakt gebruik van een rolstoel. Haar woning kan op een aantal punten niet worden aangepast. De gemeente kwam tot deze conclusie op basis van een medisch advies. Het advies werd uitgebracht op basis van een telefoongesprek. Woensdagmiddag was er een hoorzitting door een onafhankelijke commissie. “Door dit besluit ben ik niet zelfredzaam”, aldus een geëmotioneerde Jessica.

De commissie kwam tot de conclusie, dat er een nieuw medisch advies moet komen. Een arts zal daarvoor een bezoek brengen aan Jessica Poel om te zien en te horen hoe de huidige situatie is. Zowel de vertegenwoordigers van de gemeente als Jessica Poel, vertegenwoordigd door haar advocaat, mr. M.G. Doornbos, gingen daarmee akkoord.

Doornbos: “Ten tijde van de aanvraag van 23 november 2020 was de gezondheids- en fysieke toestand van Poel ten opzichte van die ten tijde van haar eerdere aanvraag zodanig ernstig verslechterd dat er alle reden was die aanvraag op 23 november 2020 in te dienen. De gemeente heeft op 7 januari 2021 bij Oreon medisch advies gevraagd. Dat proces is niet goed verlopen, want op basis van een telefoongesprek is een advies aan de gemeente gegeven. Ik heb de gemeente daar op geattendeerd, maar dat was gericht aan dovemansoren. Ook de verantwoordelijk wethouder heeft het links laten liggen.”

Doornbos vervolgde: “Waar het uiteindelijk om gaat, verbeteringen in de woning van mevrouw Poel, is eigenlijk nog niet aan de orde gekomen. Ook het effect van dit alles op de geestelijke en fysieke toestand van mevrouw Poel is nog niet door de gemeente beoordeeld.” Hij wees er tot slot op, dat Jessica niet dag en nacht afhankelijk is van een rolstoel. “Zij kan stukjes lopen, maar dat is maar voor korte duur. Zij heeft het gevoel ook tegen beeldvorming te moeten vechten.” Jessica Poel voegde zelf nog aan het verhaal toe, dat zij niet zelfredzaam is. “Ik ben ten einde raad en voel me niet gehoord. Als ik anderhalf uur heb gezeten, moet ik gaan liggen om de pijn draaglijk te maken. Inmiddels staat mijn bed in de woonkamer en ik kan geen kant op.” Haar bewindvoerder Eddie Haagsma vond het een kwalijke zaak, dat hij ervan is beticht zich te laten opjutten voor deze zaak. “Het gaat niet over waarover het zou moeten gaan. Er is niemand, die de moeite heeft gedaan om met haar in gesprek te gaan.”

Jessica Poel: “Ik voel me respectloos behandeld”