Coevorden – Het Amerikaanse bedrijf NewAge Industries Inc heeft een vijfjarige logistieke overeenkomst getekend met Graaco BV in Coevorden. NewAge bouwt momenteel een fabriek in Coevorden met als naam NewAge Europe BV om producten voor de farmaceutische industrie te produceren onder het merk AdvantaPure. De productie start naar verwachting in het vierde kwartaal van 2023.

Graaco verzorgt alle transport- en distributieactiviteiten voor NewAge. Dit omvat de levering van grondstoffen en onderdelen aan de fabriek in Coevorden, evenals de distributie van het product aan de klanten van NewAge in heel Europa en Azië. Graaco zal ook de externe logistieke activiteiten voor NewAge uitvoeren, zoals opslag en diensten met toegevoegde waarde zoals picking, verpakking, etikettering.

NewAge Industries Inc. produceert hoogwaardige vloeistofoverdrachtssystemen voor een verscheidenheid aan industrieën, waaronder de biofarmaceutische, voedingsmiddelen- en drankenindustrie. NewAge Europe richt zich op zuivere producten, ontworpen voor de behoeften van farmaceutische en biofarmaceutische klanten.

Graaco BV is een toonaangevende logistieke dienstverlener en richt zich op productie- en handelsbedrijven. Het bedrijf uit Coevorden is gevestigd nabij de A28, A37 en de Duitse A31. Het is als enige Nederlandse logistieke dienstverlener direct aangesloten op het Nederlandse en Europese spoorwegnet. Het bedrijf beschikt over meer dan 90.000 m2 overdekte magazijnen, geschikt voor opslag en vele vormen van Value-Added-Services. Graaco heeft een aan het spoor gelegen Grain Terminal voor de distributie van granen.

Foto: Maurice LeCompte, Manufacturing Development Director van NewAge (links) en Ben Blog, CEO van Graaco ondertekenen de overeenkomst.