Zweeloo – Een tere vorm van musiceren met lichte kamermuziekachtige kwaliteiten, zo wordt hun muziek omschreven. Op zondag 16 april spelen Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran, Accordéon Mélancolique, hun virtuoze muziek in de Zweeler kerk. Het concert begint om 15.00 uur.  Het optreden is mogelijk gemaakt door Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld.

Het programma is divers met eigen composities met invloeden en stijlen van over de hele wereld, bekende en minder bekende chansons en ook nummers van hun cd ‘Blessing in Disguise’. Na afloop wordt een mooi glas wijn geschonken.

Vanuit het hart en met liefde voor het instrument brengen Jean-Pierre en Cherie eigen composities, Antilliaanse walsjes, Franse musettes, Griekse folklore, Argentijnse tango’s, Krontjong melodieën, blues en nog veel meer. Zij vinden inspiratie in elkaar, de muziek en het instrument.

Accordéon Mélancolique is een opmerkelijk duo dat de accordeon een nieuw imago bezorgt. Hoewel de accordeon en de bandoneon twee verschillende instrumenten zijn, lijkt de verbinding met de beroemde Piazolla-vertolking van Carel Kraayenhof een logische.

Kaarten à 15 euro kunnen worden besteld via zuidenveldcultureel@gmail.com.

Foto: Monique Kortbeek.