Dalen – Na een korte periode van verscherping van de coronamaatregelen in de huisartsenpraktijk aan de Emmerweg in Dalen kunnen nu weer reguliere afspraken gemaakt worden, zo laat de praktijk via haar website weten. “Omdat er infecties van Covid-19 in de praktijk zijn geconstateerd, is de afdeling Infectiepreventie van de GGD op uitnodiging van de praktijk geweest voor een screening. Er zijn geen tekortkomingen geconstateerd.”

Speciaal spreekuur

Patiënten worden verzocht bij klachten van de luchtwegen of als iemand in hetzelfde huishouden klachten heeft, die zouden kunnen passen bij een Covid-19 infectie, de praktijk niet te bezoeken, maar te bellen naar de praktijk. De assistente zaldan advies geven of de patiënt uitnodigen op een speciaal daarvoor ingericht spreekuur. Dit geldt ook als de patiënt of iemand uit hetzelfde huishouden in afwachting is van de uitslag van een coronatest van de GGD.

Gebruikelijke regels

Verder gelden de gebruikelijke regels zoals landelijk afgesproken. In de wachtkamer kunnen maximaal zeven personen. Kom daarom zoveel mogelijk alleen. Om goed te beoordelen welke zorg iemand nodigt heeft, stelt de assistente meer vragen dan voorheen.

Kom niet zonder overleg naar de praktijk als u last heeft van hoesten, neusverkoudheid, keelpijn, koorts, diarree en/of overgeven. Kom niet naar de praktijk als u of uw huisgenoten in afwachting zijn van de uitslag van een coronatest. Kom alleen naar de huisartsenpraktijk als u een afspraak heeft. Vraag herhaalmedicatie zoveel mogelijk digitaal of telefonisch aan.

Foto: Google Maps.