Coevorden/Sleen/Dalen – Morgen, zondag 28 mei, staat een groot deel van de gemeente in het teken van de Roparun, een sponsorloop waarvan de opbrengst bestemd is voor zorg aan mensen met kanker.

In Coevorden was vanavond in De Heege de eerste doorkomst. Door de inzet van de familie Hoegen met medewerking van anderen kregen de teams een warm onthaal aan de Rhodondendron, waarbij de jarige Nicol de Jong-Hoegen presentjes uitdeelde aan de teams.

De teams zijn vanmiddag gestart vanaf vliegveld Twente. Er is zowel een noordelijke als zuidelijke route met meer dan tweehonderd teams. De starttijden strekten zich uit over een groot deel van de middag. De finish is maandag 29 mei op de Coolsingel in Rotterdam. Het gaat niet om een wedstrijd. Het draait om het goede doel waarvoor velen zich sportief inzetten.

De teams uit de gemeente Coevorden (het nieuwe team De Kasteelrunners met nummer 223), het team 141 van Sleen4life en team 328 De Turfrunners uit Dalen kwamen vroeg in de avond door De Heege. Daar zorgden Alie Boonstra en Tonny Janssen voor de muziek en werden de sportievelingen toegejuicht.

Sleen

Morgen, zondag 28 mei, komen de teams vanuit noordelijke richting door Sleen. Het team Sleen4life wordt rond 9.30 uur verwacht. Overigens lopen De Turfrunners en De Kasteelrunners ook rond die tijd door Sleen en ook andere teams worden aangemoedigd. Uiteraard wordt Sleen4life extra in het zonnetje gezet. Op het festivalterrein aan de Boelkendag is die dag van alles te doen. Na de doorkomst van Sleen4life treedt Amber Roots op. Vanaf 11.00 uur zijn er sportieve activiteiten en vanaf 12.00 uur is de Bram- en Petershow.

Dalen

In Dalen wordt van 9.00 tot 14.00 uur tijdens de doorkomst van alle teams een sportdag gehouden op ‘t Grootveld met in ieder geval zijn de voetbalvereniging, volleybalvereniging, Loopgroep Codac en de dansteams van de gymnastiekvereniging. Bovendien is er muziek. Na ‘t Grootveld gaat de route naar woonzorgcentrum Selkersgoorn. Vermoedelijk tussen 10.30 en 11.00 uur overhandigt burgemeester Renze Bergsma in de Selkersgoorn namens het team een cheque aan zorggroep Treant uit voor de aanschaf van zes virtual realitybrillen. Met zo’n vr-bril, zo is de ervaring, krijgt de patiënt rust en kan even ontsnappen aan de harde werkelijkheid van het ziek zijn.

Basiskamp

Nieuw voor Dalen is dat vijf teams hun basiskamp inrichten op ‘t Grootveld. Zij zijn het hele weekend op ‘t Grootveld om de noordelijke lus van de Roparun te bedienen en maken gebruik van de faciliteiten op ‘t Grootveld.

Coevorden

De familie Hoegen en andere vrijwilligers verplaatst haar activiteiten morgen van De Heege naar de Markt. Daar worden de teams van de Roparun tussen 10.00 en 17.00 uur onthaald op de Markt door de Schutterij van Koeverden en de Miss en Mini-Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoeder. Niet alleen treden Alie Boonstra en Tonny Janssen op, ook de band SmitVrees is van de partij. Er is een grote verloting met mooie prijzen. Dan is het goed toeven op de terrassen om de teams aan te moedigen.

Meer informatie over de Roparun en de route staat op de website van de Roparun. De teams live volgen kan via deze link.

Hoofdfoto: even pauze voor het nieuwe team, De Kasteelrunners.