Coevorden – Naast alle bedrijvigheid tijdens de Slag om Coevorden/Garnizoensdagen in het centrum en het park is er op het muziektheater Bommen Berend, georganiseerd door Cultureel Coevorden. Dit is in verband met het feit, dat Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe is in 2021/2022.

Er zijn voorstellingen van het muziektheater op donderdagmiddag en vrijdagmiddag en -avond. Op het magazijnencomplex van defensie aan de Nederlands-Duitse grens is een hal speciaal ingericht voor deze unieke voorstelling. Meer informatie hierover is te lezen in dit artikel.

Wandelevenement

Bovendien houdt Cultureel Coevorden in samenwerking met Tocht om de Noord een groot wandelevenement van Coevorden naar Groningen. Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus kunnen wandelaars de historische route van Bommen Berend lopen. De wandelaars ontdekken tijdens de tocht wat er allemaal nog verwijst naar het jaar 1672.

De start op zaterdag 27 augustus is in Coevorden in drie delen: circa 25 km (naar Emmen), circa 40 km (naar Exloo) en circa 70 km (naar Assen). De dag erop zijn er twee etappes: vanaf Haren, circa 15 km en vanaf Assen circa 40 kilometer naar Groningen.

Alle informatie hierover is te lezen via deze link.

Meer weten over de Slag om Coevorden/Garnizoensdagen?

Spektakel tijdens Slag in Coevorden in centrum en park