Coevorden – MFC Coevorden houdt zaterdag 30 september ‘Vancouver meets Coevorden!’, een punkavond die qua opzet wel uniek te noemen is. Op het programma staan The Corps en Blacked Out, twee punkbands uit Vancouver, het Coevorden uit Canada.

De link met Coevorden is dat English Bay, het latere Vancouver, is ontdekt door George Vancouver, een nazaat van de heren van Coevorden. In Richmond bij Vancouver staat sinds 1986 een replica van het Coevorder kasteel.

Nu, 37 jaar later, wagen twee lokale punkbands de oversteek en komen The Corps en Blacked Out hun melodieuze skatepunk hun muziek aan de man brengen. Deze show is tevens de afsluiter van hun Europese tour zodat ze in Metal Front extra hard kunnen gaan.

Blacked Out

Blacked Out is een punkband uit Vancouver, op contract bij Thousand Islands Records. De muziek is een mix van agressieve riffs, pakkende refreinen en doordachte teksten in een klassieke, maar moderne kijk op melodieuze hardcore. Alberta. Ryan, Wade en Morgan werkten als drietal en toerden regelmatig zonder enige verdiensten. Ze hadden echter wel de tijd van hun leven en brachten hun eerste album ‘Life Beyond the Line’ uit in 2008. Na hun verhuizing naar Vancouver stortten zij zich onmiddellijk in de bloeiende lokale punkscene. In 2016 werd het vervolgalbum ‘Sereena’ werd uitgebracht. Lee trad in 2017 toe tot de band. Met het toevoegen van een tweede gitaar en een melodieuzere stem in de mix is hun songwriting merkbaar veranderd en de complexiteit van hun muziek vergroot. Hun nieuwste album ‘Wasted Breath’ wordt in 2020 uitgebracht via Thousand Island Records.

The Corps

The Corps is de perfecte combinatie van stripboeken en punkrock. Deze vier vrienden debuteerden in 2015 en hebben hun geluid aangescherpt met snelheid, zwaarte, hart en een vleugje humor. Ze hebben een unieke insteek op snelle, agressieve en melodieuze skatepunk, voortbouwend op de klassiekers van het genre. De band mengt elementen uit hun favoriete DC Comics met thema’s als sociale problemen, grote levensvragen en de roep om een betere wereld voor iedereen. In augustus 2022 speelde The Corps een uitverkochte thuisstadshow als support van de Californische legendes Pulley en deelde podia met andere Belvedere, Satanic Surfers en Propaghandi.

Informatie

MFC, Metal Front Coevorden, opent zaterdagavond 30 september de deuren om 20.30 uur, de eerste band start om 21.30 uur. De entreekosten zijn 10 euro p.p., leden betalen 6 euro. Er is een pinautomaat aanwezig aan de Monierweg 32. Het complete artikel met links naar video’s, websites en foto’s is hier te vinden.