Schoonoord – Mevrouw Trijntje Zwols-Wildeboer uit Schoonoord heeft vandaag de respectabele leeftijd van 102 jaar bereikt. Ter gelegenheid daarvan bracht locoburgemeester Steven Stegen haar vanmiddag een bezoek in woonzorgcentrum Het Ellertsveld in Schoonoord. Overigens was zij niet de enige jarige: ook haar neef Edwin Wildeboer is vandaag jarig.

Mevrouw Zwols is wat doof en haar zicht wordt wat minder, maar zij is goed bij de pinken. Zij betreurt het dat zij van anderen afhankelijk is, dat had zij liever anders gezien.

Ondanks de wat lastige communicatie vertelde zij diverse verhalen van vroeger. Zij komt uit een gezin van vijf kinderen, van wie alleen de jongste broer Jack nog leeft. Hij is maar liefst zeventien jaar jonger. Hij was ook present op de verjaardag van zijn zus, evenals haar zoon en andere familieleden.

Trijntje Wildeboer werd geboren in Emmer-Erfscheidenveen. Haar vader, Jakob Wildeboer, kwam oorspronkelijk uit Adorp boven stad Groningen. Hij trouwde met Sjoukje Schipper. Het echtpaar woonde tijdelijk in Emmer-Erfscheidenveen waar Trijntje werd geboren. Het jonge gezin kwam daarna te wonen aan de Bennevelderstraat in Zweeloo. De oom van Trijntje, Pieter Schipper, had in Zweeloo een kruidenierszaak. Na een brand in 1927 aldaar kochten de ouders van Trijntje grond aan de Schapendijk tussen Zweeloo en Schoonoord.

Met haar echtgenoot kreeg zij twee zoons van wie de oudste op 59-jarige leeftijd is overleed. Zij en haar man woonden op diverse adressen in Emmen. Aan de Nijkampenweg overleed haar echtgenoot en mevrouw Zwols verhuisde naar Angelslo. Zij besloot, toen zij rond de tachtig was, te verhuizen naar een aanleunwoning bij Het Ellertsveld in Schoonoord. De aanleunwoningen werden gesloopt en mevrouw Zwols kon terugkeren naar een nieuwe aanleunwoning. Zij vond het beter in Het Ellertsveld te gaan wonen. In die periode overleed haar oudste zoon. Inmiddels woont zij zo’n elf jaar in Het Ellertsveld.