Regio – De meeste coronamaatregelen vervallen op vrijdag 25 februari. Dat betekent dat ook op de woonzorglocaties van Treant de regels worden opgeheven. In de gemeente Coevorden gaat het om De Schutse in Coevorden, Selkersgoorn in Dalen, Het Ellertsveld in Schoonoord, De Schoel in Sleen en De Korenhof in Aalden.

De bewoners mogen weer zoveel bezoek ontvangen als zij willen. Wel adviseert Treant om de basisadviezen te volgen: schud geen handen, was de handen vaak en ventileer voldoende. Ondanks dat de maatregel van anderhalve meter afstand tot elkaar vervalt, adviseert Treant om in het appartement van de bewoners die afstand toch te bewaren. Bezoekers vanaf 10 jaar worden nog steeds verzocht een zelftest te doen voordat ze naar de locatie komen.

Landelijk vervalt de mondneusmaskerplicht. Toch vraagt Treant bezoekers vanaf 13 jaar dringend een mondneusmasker te dragen op de locaties, ook op de woonplek van de naasten.De medische mondneusmaskers zijn bij de ingang van de locaties verkrijgbaar. In de gemeenschappelijke ruimtes blijft de anderhalve meter afstand van kracht.

De restaurants zijn weer geopend voor alle bewoners, cliënten, familie en bezoekers. Wel is er een beperkt aantal zitplaatsen vanwege de handhaving van de anderhalve meter afstand. Er zijn bovendien weer gezamenlijke activiteiten.