Coevorden – Dit jaar bestaat de Krajicek Foundation 25 jaar. Inmiddels zijn er 126 Krajicek Playgrounds in 42 gemeenten, waaronder de playground in Poppenhare.

Het jubileum wordt gevierd met de Krajicek Karavaan, die het hele land doortrekt om aandacht te geven aan het belang van samen sporten en spelen. Vanmiddag was de karavaan in Poppenhare met presentator Jamie Trenité. Hij ging met buurtsportcoach Youri Vendrig, Martijn Seiger van de Coop en de kinderen aan de slag met allerlei sporten en spellen.

Eerste plaats!

In de Let’s Play Cup gaat Trenité op zoek naar de playground van het jaar. De deelnemers in Poppenhare zetten zulke goede resultaten neer, dat deze playground vooralsnog op de eerste plek staat. Er worden nog acht playgrounds bezocht. De winnaar staat een mooie prijs te wachten. Een van de onderdelen daarvan is 2500 euro aan sport- en spelmaterialen.

In 1996 won Richard Krajicek Wimbledon. In plaats van een rijtoer door de stad vroeg Richard of het mogelijk was om iets sportiefs te gaan doen. Dat gebeurde en het werd een fantastische middag, maar Richard werd geraakt door het feit dat veel van die kinderen nog nooit een tennisracket hadden vastgehouden. En dat een plek in de buurt waar je gewoon lekker kon buitenspelen of sporten helemaal niet zo vanzelfsprekend was. Daarom werd de Krajicek Foundation opgericht.