Coevorden – Het terras van restaurant De Baander in Dalen werd dinsdag bekeken, want dat was het eerste horecabedrijf dat reageerde op de oproep van de gemeente. Vandaag, woensdag 27 mei, werden de terrassen in Coevorden bekeken. Van inmiddels zeven horecabedrijven kwamen aanvragen voor uitbreiding van de ruimte voor het terras, vijf ervan zijn gevestigd op de Markt.

De zaken werden uitvoerig bekeken, waarbij ook wethouder Steven Stegen aanwezig was. Centrummanager Herman Dechesne en bouwinspecteur Paul Siekman van de gemeente Coevorden namen de zaken op, waarbij ook Ina Dobben van de gemeente aanwezig was.

De horecabedrijven op de Markt kunnen hun terras uitbreiden. Het gaat niet om meer stoelen ten opzichte van eerder, maar wel om het gebruikmaken van de publieke ruimte om de anderhalve meter afstand tussen gasten te waarborgen. Het gaat om tafels van twee. Is er een gezin, dan zijn er mogelijkheden voor meer zitplaatsen per tafel. De opstelling ervan is in handen van het horecabedrijf.

Uitbreiding is niet vanzelfsprekend, dat moet wel worden aangevraagd bij de gemeente via i.dobben@coevorden.nl.

Hoofdfoto: Wethouder Steven Stegen, Ina Dobben van de gemeente, centrummanager Herman Dechesne en enkele uitbaters van de horecabedrijven op de Markt.

Lees ook:

De Baander krijgt meer ruimte voor terras