Coevorden – Zanger en pianist Roon Staal komt met zijn nieuwe herfsttour naar Coevorden. Het concert vindt plaats op donderdag 26 oktober in het Synagoge-Museum aan de Kerkstraat en begint om 20.00 uur.

Met zijn warme tenorstem en melodieuze pianospel neemt hij het publiek mee in een magische, rustgevende sfeer. Volledig genaamd Hieronymus speelt Roon -oomzegger van Ede Staal- bekende coversongs op authentieke wijze en eigen werken zowel in het Engels als Nederlands.

Als kind stond Staal al op de planken en in tv-studio’s met artiesten als John Kraaijkamp sr., Ruth Jacott, Ron Brandsteder en Ernst Daniël Smit. In de hitmusical Les Misérables speelde Staal de kinderrol Gavroche in Carré en als jonge twintiger nam hij de titelrol in de rockopera ‘Tommy’ op zich met lovende kritieken ten gevolg. In de musical Rembrandt speelde hij even later naast Henk Poort als zoon Titus van Rijn. Met Chantal Janzen en Freek Bartels gaf hij in 2010 gestalte aan het verhaal van de Hollandse musical Petticoat waarmee hij de grote theaters aandeed. Daarna trad Roon veel op in het verre oosten van Rusland en Japan met zijn solowerk.

Informatie over het concert staat op www.roonstaal.com. Kaarten reserveren kan via deze link of telefoonnummer 06-15403125.

Foto: Kenneth Stamp.