Aalden/Zweeloo/Sleen – De gemeente Coevorden gaat de komende jaren aan de slag met een aantal fietspaden. Langs de Gelpenberg bij Aalden komt een fietspad, op de Schapendijk tussen Zweeloo en Schoonoord komen fietsstroken en het fietspad aan de Hengstmeerweg tussen Sleen en Erm wordt verbeterd. De fietspaden zijn een uitwerking van de fietsnota die vorig jaar is gepresenteerd.

Wethouder Jeroen Huizing: “We willen een gemeente zijn waar ruimte is voor de fietser. Daarom hebben we vorig jaar samen met inwoners en ondernemers en organisatie een wensenlijst gemaakt en in een fietsnota verwerkt. We gaan nu aan de slag om de eerste fietspaden aan te leggen of te verbeteren. De komende jaren willen wij ook de rest van de fietspaden die op wensenlijst staan aanpakken.”

Vanaf de hoofdingang van het Aelderholt tot de bebouwde kom van Aalden komt een vrijliggend fietspad. Dat wordt aangelegd achter de bestaande bomenrij aan de zuidzijde. Hiervoor is het nodig om grond aan te kopen en het bestemmingsplan aan te passen. De gemeente hoopt in 2022 het fietspad aan te leggen.

Op de Schapendijk tussen Zweeloo en Schoonoord krijgen de bestaande fietsstroken een rode laag. Hierdoor is de afscheiding voor fietsers en auto’s goed zichtbaar. Ook worden maatregelen genomen die passen bij een weg, waar een maximumsnelheid van 60 km/u geldt. Er komen drempels en de borden worden aangepast voor een veiliger verkeerssituatie. De verwachting is dat deze werkzaamheden dit jaar plaatsvinden.

Het fietspad aan de Hengstmeerweg is een belangrijke verbinding voor fietsers tussen Sleen en Emmen. Het bestaande fietspad is van matige kwaliteit en verlichting ontbreekt. Er wordt een betonpad aangelegd en er wordt gezorgd voor goede verlichting. De planning is, dat de werkzaamheden dit jaar worden afgerond.

Foto: Schapendijk (Google Maps).