Coevorden – Marjolijn van Kooten komt met een try-out van haar nieuwe cabaretvoorstelling ‘Ongestoord’ naar Theater Hofpoort op vrijdag 11 oktober. Vorig jaar was zij ook al in het theater en boekte toen veel succes met haar psychiatrisch cabaret, ook voor normale mensen.

Na het succes van de vorige voorstellingen is er nu ‘Ongestoord’, wederom boordevol zwarte humor. Wat blijft er van je over als je geen patiënt meer bent? Wat is dan je identiteit? Ben je dan normaal? Wat is dat eigenlijk, normaal zijn? Het gaat nu al een paar jaar zó goed met Marjolijn, dat het bijna eng wordt. Maar ja, de humor zit toch vaak in tragiek en ellende. Dus kom maar op met die tegenslag; met de moed der wanhoop zet Van Kooten haar hangende schouders eronder en maakt er denderende grappen over.

Marjolijn van Kooten leed jarenlang aan een zware angststoornis. Met hulp van Bram Bakker ontdekte ze haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar angst is onder controle. “Nu wil ik andere mensen met angstklachten laten zien dat er hoop is”, aldus Van Kooten.

De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten à 18,50 euro zijn te koop via de website van Theater Hofpoort en in de ReadShop aan de Friesestraat 26.

Foto: Richard Zandberg.