Coevorden – Vanaf maandag 9 september controleert de gemeente in samenwerking met de buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) streng op geparkeerde fietsen bij het station in Coevorden. Fietsen die niet in het rek staan worden verwijderd en gestald bij Ben Kwijt in Emmen. Eigenaren kunnen tegen betaling van 30 euro voor de gemaakte kosten hun fiets in Emmen ophalen. Zij kunnen daarvoor bellen met Ben Kwijt op 088-2365947.

Ondanks de grote vernieuwde fietsenstalling die in november vorig jaar in gebruik is genomen, blijven reizigers hun fietsen naast de stalling parkeren. Dit zorgt voor blokkades en een rommelig aanzien. Omdat waarschuwen niet helpt, worden nu maatregelen genomen.

In november vorig jaar is de stalling in gebruik genomen. In december is begonnen met het waarschuwen van reizigers. Er zijn borden geplaatst en er is een opruimactie geweest. Ook in mei van dit jaar zijn fietsers gewaarschuwd, bovendien zijn extra borden geplaatst en fietsen verwijderd. Een inventarisatie vlak voor de zomer liet zien dat er dagelijks tientallen fietsen fout staan gestald terwijl er in het rek voldoende ruimte is.