Emmen/Coevorden – Marianne Veenstra uit Coevorden heeft vanavond, donderdag 9 maart, de twaalfde editie van het Drèents Liedtiesfestival gewonnen.

In de finale in het ATLAS Theater in Emmen behaalde Marianne Veenstra met het lied ’t is zo wisse (as een klontie zuut is)’ de meeste stemmen bij de verschillende vakjury’s. Het Drèents Liedtiesfestival wordt georganiseerd door Stichting REUR. Dit jaar bestond de tv-vakjury uit Eric Bats, Julia Hulshof en Jord Brinkhuis.

Zoals ieder jaar werden de punten verdeeld door een vakjury -onderverdeeld in drie groepen-, daarnaast kon publiek tijdens de live uitzending van RTV Drenthe via sms een stem uitbrengen. De andere negen deelnemers aan het DLF24 waren Skuur, Martin Hietkamp, Sister Sister, Ellen Dost, Drèents Grøs, Chantal Hulshof, Werilt (met Gijs-Peters Kuijpers uit Coevorden), Richard Nijstad (ook uit Coevorden) en Laura Dik. Vorig jaar won Lisa Harms het Drèents Liedtiesfestival met ‘Tot de zun uutgiet’.

Met haar winst krijgt Marianne 2000 euro om het winnende lied op een professionele wijze op te nemen en uit te brengen en zal ze later dit jaar deelnemen aan het Europees Songfestival voor Minderheidstalen op het Suns Europe festival in Udine (Italië), waar ze het Nedersaksisch zal vertegenwoordigen. Daarnaast vertegenwoordigt Marianner Drenthe vertegenwoordigen op het Regio-Songfestival, georganiseerd door dertien regionale publieke omroepen. De allereerste editie vond plaats op 4 november 2023 in Utrecht. Dit jaar is het festival op 9 november in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Foto: © Abbot Studio/Bart de Nes