‘t Haantje – De première van ‘Woeste Gronden’ is een feit. Woensdagavond verzamelden de bezoekers zich op het festivalterrein in ’t Haantje in afwachting van hetgeen komen ging. De spectaculaire openluchtvoorstelling is van de hand van theatergezelschap BUOG.

Maar eerst voerden wethouder Jeroen Huizing en directeur Johan Atema van de NAM kort het woord. Huizing benoemde, dat de activiteiten in het culturele jaar in de gemeente bedoeld zijn van, voor en door inwoners. “Iedereen kan meedoen.”

In Woeste Gronden staat het verhaal centraal van de 50 meter hoge boortoren die tijdens een proefboring in 1965 met veel geweld in de grond verdween. Het verhaal is gebaseerd op MacBeth en is in het Drents vertaald door Jannie Boerema uit Zeijen. De voorstelling viel bijzonder in de smaak en werd dan ook beloond met een luid applaus.

Een uitgebreider verslag, foto’s en filmpjes volgt na de reeks voorstellingen.

De volgende voorstellingen zijn op donderdag 9 september, vrijdag 10 september (uitverkocht), zaterdag 11 september (bijna uitverkocht), woensdag 15 september, donderdag 16 september, vrijdag 17 september (bijna uitverkocht) en zaterdag 18 september (bijna uitverkocht).

Het avondvullende programma begint steeds om 20.00 uur. Op het terrein is een gezellig plein ingericht en er is livemuziek. Die was woensdagavond van Blues2. Staatsbosbeheer, de NAM en de gemeente Coevorden zijn present om informatie te verstrekken.

Voor meer informatie en de kaartverkoop: www.woestegronden.theater.