Dalen – De nieuwe Miss Summer Dalen is de twintigjarige Louisa Olie uit Stieltjeskanaal. Zij volgde daarmee Demi Nijkamp op. De jury besloot na rijp beraad, dat zij de beste van de acht kandidaten was.

Louisa vertegenwoordigde JODYS Beauty & Visagie uit Dalen.

De andere kandidaten waren Nienke Meppelink (Welkoop), Iris Dubbink (Kappers Anno Nu), Manon Janssen (Horeca Dalen), Elles Renting (Vancouver Vastgoed), Floor Swiers (Kentfort Financiële Diensten), Yentel van Rijt (Opgeruimd jezelf zijn) en Lois Vroling (Nagel Company).

Het was een zonovergoten middag, dus de terrassen zaten goed vol. Het programma begint met een film, waarin acht historische punten in Dalen worden uitgelicht.

Wouter Koops verzorgde wederom de presentatie terwijl Alexander Veldhuizen en Stijn Siebum de dames op het podium begeleidden. De jury bestond uit Marian Heine van modewinkel Lacavelli Emmen, Machteld van der Werf (directeur Atlas Theater Emmen), Joep Verhaar (dj Joep) en Demi Nijkamp, de miss van vorig jaar. Dansstudio In2Dance kreeg diverse complimenten voor de verzorging van de choreografie.

De kerk diende als ‘hoofdkwartier’ en bleek een prima locatie.

Traditiegetrouw startte het programma met de opkomst- en bedrijvenronde, gevolgd door een gezamenlijke ronde. Vervolgens was er een grote pauze met een optreden van dj Joruss (Jory Bosch, bekend van Pearl Village) en werden loten verkocht. De trekking ervan werd in de volgende kleine pauze gedaan door Odette Wesseling en Chantal Scholten, die in eerdere jaren miss waren.

De laatste ronde is altijd één van de hoogtepunten met bijzonder fraaie kleding en bloemstukken én gesprekken met de missen. Bert en Jan van De Breibergers kondigden de missen aan met trompetgeschal. Na een korte beoordeling van de jury kwam het verlossende woord van juryvoorzitter Marian Heine. Louisa toonde zich uiteraard geëmotioneerd. Demi Nijkamp voorzag haar daarop van de sjerp.

De Miss Summerverkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Dalen Promotie. De organisatiecommissie van de Miss Summer Verkiezing 2019 bestond uit Marja Westenbrink- van Beveren, Mayke Bos, Leonie Wiers, Mariëlle Schipper, Rochelle Bakker en Judith Pelgrim. Het evenement is mede mogelijk dankzij vele sponsors.

Meer informatie staat op de website van Miss Summer Dalen, Facebook en Instagram.