Sleen – Het coronavirus heeft een keiharde streep gezet door de negende editie van het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen. Het evenement, dat zou plaatsvinden van 7 tot en met 9 augustus wordt verplaatst naar het weekend van Hemelvaartsdag. Het wordt een vierdaags evenement: van donderdag 13 tot en met zondag 16 mei.

Het door de overheid gecommuniceerde besluit dat er tot 1 september geen evenementen mogen plaatsvinden, was een klap in het gezicht van organisator Anneke Boekee van B-Event uit Zuidwolde. De organisatie was al in ver gevorderd stadium. Ruim negentig standhouders hadden ingeschreven, muzikanten waren gecontracteerd, flyers en posters waren gedrukt en verspreid, het hele workshop- en bakdemonstratieschema was gereed. “Ik heb eerst een aantal dagen met een wezenloos gevoel op de bank gezeten, al dat werk was voor niets geweest, alleen maar kosten en geen inkomsten, wat een afknapper”, aldus Boekee.

Maar inmiddels heeft zij weer goede moed. “Ik zie dit jaar nu maar als een sabbatical, mijn tuin is nog nooit zo mooi geweest en ik bedacht dat ik niet wilde wachten tot augustus 2021.” Na overleg met de Sleenerhoeve -de locatie voor het festival- en de gemeente is het besluit genomen om Festival Zoet te verplaatsen naar het weekend van Hemelvaart. Het voorjaar biedt tal van voordelen. Minder kans op extreme hitte (zoals in 2018), geen wespen en voor velen geen belemmeringen wegens vakantie. De nieuwe datum is positief ontvangen door de standhouders.