Coevorden – In Drenthe is het van 11 tot en met 18 oktober Regenboogweek. De gemeente Coevorden besteedt daaraan als regenbooggemeente volop aandacht. De gemeente vindt veiligheid en acceptatie van LHBTI’ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen) belangrijk.

Vlaggengolf

In de provincie wapperen in de week veel regenboogvlaggen. De gemeente Coevorden stelt daarom zestig regenboogvlaggen beschikbaar aan allerlei organisaties als scholen, sportverenigingen, ondernemers en woon- en zorgcentrum. De organisaties van Plaatselijk Belang en Dorpsbelangen in de dorpen werden reeds eerder voorzien van vlaggen.

Onderwijs

Het Meldpunt Discriminatie Drenthe verzorgt gedurende het schooljaar voorlichting binnen het Schoolpreventieplan, gericht op het tegengaan van pesten en discriminatie. In de Regenboogweek wordt voorlichting gegeven in de groepen 6, 7 en 8 van basisschool De Vlinderhof in Noord-Sleen.

Sport

Vanuit het Diversiteitsplatform Coevorden zijn voor de Regenboogweek ook activiteiten georganiseerd. Dit platform heeft leden van de Loopgroep Coevorden bereid gevonden om een Plein-tot-Pleinloop met de regenboogvlag te houden als opening voor de Regenboogweek Drenthe. Deze Plein-tot-Pleinloop is op zaterdag 12 oktober.

Fotowedstrijd

Iedereen kan meedoen aan een fotowedstrijd met als thema ‘Diversiteit’. Foto’s inzenden kan tot zaterdag 5 oktober. De beste vijftien foto’s worden vanaf vrijdag 18 oktober tentoongesteld in Hofpoort Incluis.