Oosterhesselen – De jaarlijkse marsrepetitie van muziekvereniging Excelsior Oosterhesselen vond maandagavond plaats. De repetitie begon met een heel bijzonder moment bij dorpshuis De Hesselerhof.

Leonie Otter-Eising is de nieuwe tamboer-maître. Dat is extra bijzonder, omdat zij daarmee haar moeder Janny Eising opvolgt. Janny overleed vorig jaar mei onverwacht. Dochter Leonie meldde zich kort daarop bij het bestuur met de wens haar moeder op te volgen. Slagwerkinstructeur Gerrit Reijnders leidde haar op.

Jubileumspeld

Vorig jaar was Janny Eising 25 jaar tamboer-maître, maar door corona kon dit jubileum niet met haar worden gevierd en kon zij de jubileumspeld van de muziekbond niet in ontvangst nemen. Daarom speldde voorzitter Gerlyn Draaijers de speld op bij Leonie om die namens haar moeder te dragen. Een emotioneel moment. Niet alleen voor Leonie, maar eveneens voor haar vader Jan die aanwezig was en haar broers Peter en Simon, die ook bij Excelsior spelen.

Puntjes op de i

Daarna werd begonnen met de repetitie, die traditiegetrouw plaatsvindt in de week van de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds waarvoor Excelsior online collecteert. De fanfare en de slagwerkgroep van Excelsior Oosterhesselen verzorgden een optreden door de straten van Oosterhesselen waarbij de puntjes op de i worden gezet voor de komende straatoptredens. Die zijn onder andere bij avondvierdaagsen in Coevorden, Klazienaveen en Steenwijk, Zuidenveld in Schoonebeek en het dorpsfeest in Oosterhesselen.

Buitenconcert

Excelsior Oosterhesselen houdt op vrijdag 10 juni een Klaverblad-buitenconcert bij dorpshuis De Hesselerhof aan de Beatrixlaan in Oosterhesselen. De hele vereniging zal zich presenteren: het schoolorkest, de Opmaatjes, de jeugdslagwerkers, de slagwerkgroep en de fanfare. Het is een doorlopend programma, de toegang is gratis. Het concert begint om 19.00 uur.