Coevorden – Leerlingen van de Parkschool in Coevorden zamelen deze week spullen en etenswaren in voor de Voedselbank. Het initiatief werd genomen door de leerlingenraad van de school. Deze wordt gevormd door een afvaardiging van de groepen 5 tot en met 8.

In het kader van burgerschap vindt de school het belangrijk om de leerlingen, naast alle vakken die ze volgen, ook nog wat anders mee te geven: Wees lief voor elkaar, heb oog voor een ander en help indien mogelijk je medemens. Want niet iedereen heeft zelf invloed op de situatie waarin hij of zij belandt.

“De klas heeft mij gekozen als vertegenwoordiger in de leerlingenraad. We komen regelmatig bij elkaar. Namens de klas kan ik dan onderwerpen inbrengen”, vertelt Marco Lammers uit groep 5. “In onze klas mocht iedereen aangeven wat zij zouden kunnen betekenen in de leerlingenraad. Zo heb ik aangegeven dat ik graag meer buitenles zou willen. Uiteindelijk werd er gestemd en werd ik gekozen”, vult Jet Wessel uit groep 7b aan.

Ze legt uit hoe het idee voor de actie voor de Voedselbank is ontstaan. “We hadden het er al vaker over gehad om een actie te organiseren. Vervolgens ontstonden er verschillende ideeën en kwamen we gezamenlijk tot het besluit om een actie voor de Voedselbank te organiseren.”

“We hebben daarna een flyer gemaakt”, vertelt Marco. “Die hebben we toen in alle klassen opgehangen en erover verteld. Het enthousiasme was meteen groot en er werden meteen veel spullen meegenomen. We hebben ook zelf gebeld met de Voedselbank en die waren heel blij met onze actie.”

Foto: Gerjo Stegeman/Onderwijsstichting Arcade.