Coevorden – Het bedrijf IVM, instituut voor Veiligheid & Milieu, zorgt voor een testlocatie. Het bedrijf is gevestigd aan de Monierweg, maar richt een testlocatie in op het adres Bentheimerstraat 13. De testlocatie is geopend van vrijdag 5 tot en met maandag 8 november tussen 14.00 en 18.00 uur. Na de test volgt na twintig minuten de uitslag. Als die negatief is, krijgen de mensen ter plekke een bandje voor die dag.

In tegenstelling tot eerdere berichten komt er één uitgiftepunt voor de bandjes, wel worden daar meerdere hokjes geplaatst. De locatie is de Weeshuisweide. Er komen doeken op dranghekken met pijlen die naar de locatie verwijzen. Dit uitgiftepunt is geopend op zaterdag en zondag van 10.00 tot 23.00 uur en maandag van 9.00 tot 21.00 uur.

Burgemeester Renze Bergsma laat weten: “Ik ben onder de indruk van de flexibiliteit van de organisatie. Prachtig dat de Ganzenmarkt door kan gaan. Let goed op jezelf en op elkaar en houd je aan de geldende maatregelen. Ik wens de organisatie, de ondernemers en alle bezoekers een mooi Ganzenmarktweekend toe.”