Coevorden – TalentenCentrum Coevorden, gevestigd in MFC Ravelijn Verbindt aan de Linthorst Homanlaan, heeft vanmiddag het jaar afgesloten. Sinds de start in september is het TalentenCentrum Coevorden zeer in trek.

Initiatiefnemer Bert de Haan is bijzonder tevreden en weet zich omringd door diverse vrijwilligers. Zijn idee werd meteen omarmd en kreeg subsidie van de gemeente.

Vanmiddag was er een gezellige bijeenkomst en werden de plannen gepresenteerd door bestuurslid Rob Drabbe. Louw Rink zorgde voor gezellige accordeonmuziek.

Er zijn allerlei lessen in het centrum. Bert somt op: “Keyboard, accordeon, klarinet, slagwerk, gitaar en tekenen en schilderen voor zowel kinderen als volwassenen. Er is nog ruimte bij de lessen gitaar, accordeon, klarinet en slagwerk. De cursus mandalatekenen van Irma Veenstra wordt omgezet in mindful tekenen. “Dat betekent”, aldus Irma, “dat meer in stilte wordt getekend.” Bert vertelt verder, dat er begin volgend jaar een cursus twirlen begint en de blokfluitlessen wordt vervangen door spelen met muziek. Bert: “Die lessen zijn bedoeld voor kinderen uit de groepen 3 tot en met 5. Het gaat daarbij om notenlezen, tekenen, bewegen op muziek en muziekmaken. Rensje Plantinga van De Ronzebons verzorgt de lessen.”

Prokkelkoor

Heel bijzonder is de oprichting van een Prokkelkoor. Prokkelen is het samenbrengen van mensen met en zonder beperking. “We hebben inmiddels Cosis aangeschreven. Daarbij behoren onder meer De Steege, De Sponk en Het Bastion. Rensje Plantinga heeft ook hierbij de leiding.”

Werken met de telefoon

Ook een nieuwe activiteit is een workshop fotografie met de mobiele telefoon, die wordt verzorgd door Caressa van Groenenbergh uit Coevorden van het bedrijf Creations. “Ik wil graag wat doen in mijn eigen woonomgeving. Fotograferen met de smartphone is laagdrempelig. Veel mensen maken er gebruik van. Ik wil tips geven om nog betere foto’s te maken.”

Verder wil zij mensen, die nog niet zo handig zijn met de smartphone, helpen. “Zo wil ik de mensen leren hoe zij apps kunnen installeren en van alles over internetbankieren, WhatsApp, mail en social media.

Meer informatie over TalentenCentrum Coevorden staat op de website en op Facebook.

Lees ook:

TalentenCentrum Coevorden met tromgeroffel geopend

TalentenCentrum Coevorden is gestart