Dalen – Met pijn in het hart heeft Lammy Epping-Ruinemans vandaag afscheid genomen van Drogisterij Annico in Dalen. Bijna dertig jaar was zij een van de vaste gezichten. Door heupklachten zag Lammy zich genoodzaakt haar zo geliefde werkplek te verlaten. Zij zal niet alleen haar werkplek, maar ook Henk en Hanneke de Jonge van de drukkerij en drogisterij en haar collega Hillie heel erg missen.

In 1995 begon Lammy eerst als administratief medewerker van de drukkerij. Het daaropvolgende jaar begon Hanneke met de drogisterij en de werkzaamheden verschoven zich langzamerhand naar de drogisterij. Zij deed de opleiding tot assistent-drogist. “Het werk werd steeds mooier. Al die producten en het contact met de klanten die mij om advies vroegen, maar me soms ook in vertrouwen namen over hun zorgen. In een dorp als Dalen leer je elkaar natuurlijk ook wel goed kennen.”

Naast haar werkzaamheden in de drogisterij begon Lammy een 2017 een pedicurepraktijk aan huis. Lammy is attent, zorgzaam én kordaat. Dat lijkt in het DNA van de familie Ruinemans te zitten.

In al die jaren hebben Henk en Hanneke de Jonge en Lammy elkaar goed leren kennen. “We hebben met elkaar veel meegemaakt in mooie en moeilijke tijden. We vullen elkaar naadloos aan en springen voor elkaar in de bres.” Dat geldt overigens ook voor Hillie, eveneens al jaren werkzaam in de drogisterij. Hanneke zegt over Lammy: “Het is een lieve, zorgzame betrouwbare vriendin met wie ik lief en leed kan delen. Ze voelt als een grote dochter voor mij, we hebben een diepe band. Ze is heel klantvriendelijk en heel nauwkeurig in haar werk. Ze heeft mij al die tijd nooit teleurgesteld.” Ook haar valt het moeilijk om Lammy te moeten missen in de winkel.

Lammy besluit: “Ik wil graag de klanten bedanken voor het vertrouwen en het werkplezier dat ze mij gaven.”