Coevorden – Wie elektrisch rijdt, kan een laadpaal aanvragen bij de gemeente. Dat kan via deze link op de website van de gemeente.

Om een verzoek in  te dienen, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan: de aanvrager woont in de gemeente of werkt minimaal twintig uur in de gemeente; hij/zij rijdt of gaat een elektrische auto rijden, die minimaal 50 km elektrisch kan rijden; de aanvrager heeft geen eigen parkeergelegenheid en parkeert in de zogenoemde openbare ruimte. Bovendien is binnen loopafstand (circa 250 meter) van het woon- of werkadres nog geen openbaar laadpunt aanwezig.

Wanneer het verzoek is goedgekeurd, wordt de laadpaal op een plek in de straat of de directe omgeving waar de aanvrager woont/werkt. Houd er rekening mee dat het plaatsen van een laadpaal even kan duren, ongeveer vijftien weken. Bij de laadpaal wordt tenminste één parkeervak gereserveerd voor het laden van elektrisch voertuigen. De laadpaal is voor algemeen gebruik, ook buurtbewoners en bezoekers kunnen er gebruik van maken.

Het aanvragen en plaatsen van een laadpaal is gratis. Het gebruik ervan kost 29 eurocent per kWh. Dit is exclusief de kosten voor het gebruik van de laadpas.