Zweeloo – De Kunstenaarsherberg in Zweeloo aan de Hoofdstraat 15 in Zweeloo is ook weer geopend. Er is een duo-expositie van werk van twee professionele kunstenaars uit de regio. Agnes van Eupen uit Meppen exposeert haar schilderijen samen met het beeldhouwwerk van Lucas Klein, oud-inwoner van Zweeloo.

De expositie is tot en met 8 augustus op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Er zijn maatregelen genomen volgens de richtlijnen van het RIVM.

Lucas Klein: “Een belangrijk element in mijn beeldhouwwerk is de verbinding. Mijn beelden zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals steen, hout en koper. Ze bestaan vaak uit meer delen, die ik samenvoeg tot stevige composities. De beelden zijn abstract, maar hebben vaak iets figuraties in zich. En ook iets mystieks. Mijn gestapelde beelden verwijzen naar megalithische culturen, zoals de monumenten van Stonehenge en Malta. En natuurlijk onze eigen hunebedden! Mijn stenen boten doen denken aan oude Egyptische culturen.”

Agnes van Eupen: “Het thema dat mij momenteel veel bezighoudt is ‘Mysterie’. Hoe het leven ontstaan is, hoe alles met elkaar samenhangt en elkaar beïnvloedt, welke natuurkrachten op elkaar inwerken en wat de effecten ervan zijn. Het is het leven om ons heen, waarvan wij deel uitmaken, minuscuul klein en soms overweldigend groot. Het leven is een en al dynamiek, het begin en de toekomst een groot mysterie. De ‘Gedroomde landschappen’ zijn reizen in herinnering, onlangs ontstaan tijdens de lockdown.”