Zwinderen – Het was aangekondigd: het Concert bij de Brug wordt bijzonder. En dat bleek zaterdagavond zeker het geval met een groot orkest op een platbodem aan de ene kant, een grote tribune aan de andere kant van het water, een mooi verlichte brug en grote videoschermen met filmbeelden. Dat alles zorgde voor een bijzondere sfeer.

De tribune bood plaats aan vierhonderd personen. Op en rond de brug verzamelden zich nog veel meer belangstellenden, waardoor het aantal aanwezigen zeker werd verdubbeld. Wethouder Bea Meppelink opende de bijzondere avond. Zij was zeer te spreken over het aantal aanwezigen en prees de organisatie, Plaatselijk Belang Zwinderen, om dit evenement te realiseren. Lokale partners zorgden ervoor, dat het op rolletjes liep.

Het grote fanfareorkest van Excelsior uit Oosterhesselen onder leiding van Pieter Bosma zorgde voor een prachtig programma rond het thema filmmuziek. Gastoptreden waren er van Alides Hidding en de band The Pact. De toegang was gratis dankzij dankzij bijdragen van sponsoren, de gemeente Coevorden, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het buurtfonds van De Nationale Postcodeloterij.

Een daverend applaus toonde de waardering van het publiek. Het Concert bij de Brug zal nog lang in het geheugen gegrift staan.