Coevorden – Koningsdag kan dit jaar weer plaatsvinden. Op woensdag 27 april zijn er de traditionele bloemen- en plantenmarkt (8.00-15.00 uur) en de kleedjesmarkt voor de kinderen (9.00-16.00 uur), op de Weeshuisweide zijn Koningsspelen dankzij Scouting Coevorden (10.30-16.00 uur) en op de Markt is er een muziekmiddag (14.30-18.00 uur) met onder andere Barley Wine, Paperday en In a Lifetime.

Schutterij Koeverden houdt om 10.00 uur een openingsparade.

De kleedjesmarkt is aan het Kasteel en de Aleida Kramersingel. In de stad kan dat alleen voor leegstaande winkelpanden. De plantjesmarkt is op de Gedempte Haven. Laden en lossen mag tussen 6.00 en 8.30 uur. De organisatie is aanwezig en houdt toezicht.

Spelregels kleedjesmarkt

Er gelden spelregels voor de kleedjesmarkt. Commerciële verkoop is verboden. Alleen verkoop van gebruikte artikelen door particulieren is toegestaan. Vooraf een plaats reserveren door middel van het afzetten, afplakken of welke manier van markeren van ruimte dan ook is niet toegestaan.

Er moet altijd voldoende ruimte zijn voor het doorlaten van de hulpdiensten. Het uitstallen van goederen en/of verkoop op de rijbaan is niet toegestaan. Ook niet toegestaan zijn verkoop van alcoholhoudende dranken, verkoop of bereiding van gerechten, kansspelen, gebruik van vuur, vuurwerk of fakkels, het plaatsen van (party)tenten, kramen of anderszins.

In het afgesloten gedeelte van de kleedjesmarkt mogen geen voertuigen aanwezig zijn. Verder moeten aanwezige nooduitgangen en uitritten worden vrijgelaten en verkoop en het uitstallen van goederen is niet toegestaan vóór winkels, horecazaken en andere bedrijven die op Koningsdag open zijn én waar dit is aangegeven. Na afloop moet iedere deelnemer zijn plaats schoon achterlaten. Overgebleven spullen dienen mee naar huis genomen te worden.

Horeca

Café De Oale Jan houdt dinsdag 26 april de Koningsnacht met Club Jambalaya. Stadscafé Vancouver staat in het teken van ballonnen, oranjebitter en bitterballen. Dinsdag 26 april van 21.00 tot 02.00 uur is er een surprise-dj. Het café gaat op Koningsdag om 11.00 uur open met een koninklijke borrel en borrelplank. In Marktzicht wordt op Koningsdag feest gevierd met de band 80%NL.