Coevorden – Kinderpopster Dirk Scheele speelt zijn vrolijke popconcert Muziek maken met Dirk Scheele (2+) op zondag 26 februari in Theater Hofpoort in Coevorden. De voorstelling in de theaterzaal aan Kasteel 1 begint om 11.00 uur.

Op een speelse manier leert Dirk de kinderen van alles over instrumenten als de gitaar, drums en de piano. Ook laat Dirk de kinderen kennismaken met exotische instrumenten in sprankelende, wereldse liedjes. Dirk tovert zelfs eenvoudige voorwerpen om tot nieuwe muziekinstrumenten! Denk aan een kartonnen kokertje om in te zingen, een doos om op te trommelen en de coole rits van je vest om mee te ritsen. Daarnaast gaan zij lekker jammen op een pan en een emmer en komen muzikale dierenvriendjes op bezoek. Tot slot vraagt Dirk een paar waaghalzen uit het publiek om samen met hem op het podium een heuse rockband te vormen.

Dirk Scheele schrijft en speelt al meer dan 25 jaar zijn eigen kinderliedjes. Hij begon zijn muzikale carrière als muziektherapeut voor kinderen met een beperking. De liedjes sloegen aan, ook buiten zijn werk. Dirk is bekend van onder meer Nickelodeon en YouTube. Onlangs heeft hij voor zijn inzet voor goede doelen een koninklijke onderscheiding ontvangen en is zijn complete oeuvre bekroond met de allereerste Buma Kindermuziekprijs.

Kaarten zijn te bestellen via deze link. De theaterkassa aan de Sint Jansstraat is elke vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Het theater is op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 0524-820382. De kaartprijs is inclusief een glaasje ranja met iets lekkers. Voor vragen via mail: kassa@theaterhofpoort.nl.

Foto: Hans van Doorn ©