Coevorden – Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in de derde vergadering van 2022 bijna 70.000 euro beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van achttien projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Deze projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.

Stichting Ganzenmarkt Coevorden krijgt een bijdrage van 5.000 euro voor het realiseren van een stadsgravure van Ganzen Geesje. In het centrum liggen al diverse gravures. Een bedrag van 10.000 euro gaat naar Stichting Homemade Productions uit Amsterdam voor de musical ‘Het Ontzet van Coevorden’, die op 3, 6, 7 en 8 december wordt uitgevoerd in de Stadskerk in Coevorden.

Joseph Wresisnki Cultuur Stichting ontvangt 4.000 euro als bijdrage aan de tournee ‘Zie de mens’ van november tot en met maart in diverse gemeenten waaronder Coevorden. ‘Zie de mens’ is een theatrale collage waarvan de teksten zijn gebaseerd op autobiografische verhalen die door de spelers zijn geschreven.

Het Cultuurfonds Drenthe werkt aan de hand van landelijke richtlijnen. Bijdragen worden beschikbaar gesteld voor bijzondere activiteiten van en voor amateurs en vrijwilligers.