Coevorden – Tijdens de sportverkiezingen van vanavond zijn sportman Jorn Hamberg (motorcoureur), sportvrouw Anouk de Vries (turnster) uit Coevorden, sporttalent Thijs Bos (judo) uit Dalen, parasporter Gijs Bosch (rolstoelhockey) uit Coevorden, sportteam Vonk volleybal dames 1 uit Coevorden en Sportparel van Coevorden Stichting Duofietsen (vertegenwoordigd door Jan Zeewuster uit Sleen) in de prijzen gevallen. Alle winnaars dingen op maandag 4 maart in De Nieuwe Kolk in Assen mee naar de Drentse titels.

In een vol sportcentrum Plaza Sportz- dat voor deze gelegenheid was omgetoverd in een sfeervolle zaal- werden de winnaars bekendgemaakt. De presentatie was in handen van Marijn de Vries, journalist en voormalig profwielrenster, afkomstig uit Sleen. Wethouder Joop Slomp, die de winnaars bekend mocht maken, was trots. “Ik vind het fantastisch dat er zoveel verschillende sporten beoefend worden in de hele gemeente. Aandacht voor sport in de volle breedte is belangrijker dan ooit.”

In december konden inwoners van de gemeente Coevorden hun sporthelden nomineren. Een jury, bestaande uit onder andere wethouder Slomp en de buurtsportcoaches, stelde daarop de lijst met veertien genomineerden vast. Tot en met 28 januari kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriet. “Ik ben er ook trots op”, aldus Slomp, “dat maar liefst 5600 unieke stemmen zijn uitgebracht.”

Andere genomineerden

De andere genomineerden werden per categorie uiteraard ook in het zonnetje gezet vanwege hun sportieve prestaties. Dat waren de volgende sporters. Sportman: touwtrekker Gert Uineken uit Dalen. Sportvrouw: wielrenster Lieke Nooijen uit Nieuwe Krim en twirlster Romy Veenstra uit Coevorden. Sporttalent: mountainbiker Willem Jan Belt uit Dalen en BMX’er Bas Hutten uit Coevorden. Sportploeg: Teamgym EK van TVC, zaalteam 1 van voetbalvereniging CSVC en Black Diamonds van Home Dance Company, allemaal uit Coevorden. Parasporter: rolstoelbasketballer Gijs Even uit Steenwijksmoer.

Alleen Gijs Even kon niet aanwezig zijn met een zeer plausibele reden: hij doet momenteel mee aan de Euroleague in Turkije en dat werd beloond met applaus. Hij werd vertegenwoordigd door zijn moeder, die na de bekendmaking Gijs Bosch van harte feliciteerde.

Demonstraties

Gedurende de avond waren er tussen de bedrijven door diverse interviews en demonstraties. Uiteraard kwamen alle sporters aan het woord, maar ook waren er interviews met Ria de Jong van TVC en Judith Veenstra van TVC. Ook de demonstraties werden belicht.

Teamgym EK van TVC gaf een spetterende presentatie. Daarna waren er twee kindergroepen van In2Dance en was er een demonstratie van Meer Bewegen voor Ouderen. Ook Body & Mind Sports uit Coevorden gaf een staaltje van hun technieken. De touwtrekkers van De Roppers uit Dalerpeel en De Waoghalzen uit Oosterhesselen traden tegen elkaar in het strijdperk. Het werd een gelijkspel.

Buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches waren maar wat druk met het uitrollen en opbergen van de benodigde matten, touwen en andere spullen. Het complete team werd voorgesteld aan het publiek.

Al met al was het een zeer geslaagde avond, waarop alle sporters en toeschouwers ongetwijfeld met plezier terugkijken.