Dalerpeel – Gezond en bewegen hoort bij elkaar, daarom moedigt de gemeente het sporten aan. Vanuit de basis ‘Gezond eten, gezond sporten’ hebben de Willem Alexanderschool en Touwtrekvereniging De Roppers uit Dalerpeel deze woorden in de praktijk omgezet. De jubileumcommissie van TTV De Roppers had al het plan om samen met de basisschool een leuke actie te ondernemen.

Op het sportpark in Dalerpeel was donderdag 11 juli volop levendigheid. De leerlingen van alle klassen van de Willem Alexanderschool hadden zich er verzameld om onder leiding van enkele leden van TTV De Roppers mee te doen aan een heus touwtrektoernooi. Na enige uitleg was er eerst een warming-up.

Stoere namen

De kinderen hadden mooie namen bedacht voor de teams, zoals Krachtige Leeuwen, Sterke Ridders en Dalerpeelse Olifanten. Alle teams streden twee keer tegen elkaar. Waar bij de ene speler tactiek om de hoek kwam kijken, moest de ander het hebben van brute kracht. Zo ontstond goed teamwerk.

De leden van De Roppers ondersteunden de teams en moedigden de jeugdige fanatiekelingen aan. De laatste ronde was ingeruimd voor de juffen tegen de teamleiders, zij werden natuurlijk aangemoedigd door de leerlingen.

Gezonde lunch

Ondertussen was de sportkantine omgetoverd tot een eetzaal en konden de touwtrekkers genieten van een gezonde lunch zich heerlijk liet smaken. De punten voor de teams werden bekendgemaakt door voorzitter Roel Benjamins van De Roppers. Alle teamcaptains mochten een prachtige beker uitzoeken voor hun teams.

Het verslag en de foto’s zijn gemaakt door Klaas Veldhuis. Meer foto’s staan op de Facebookpagina van Dalerpeel.