Sleen – Elke molen is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Er zijn dan ook duizenden enthousiaste vrijwilligers actief in molenland. Als molenaar, maar ook als molengidsen, in educatieteams of in molens waar meerdere molenproducten worden verkocht. Tijdens Nationale Molendag delen deze liefhebbers graag hun passie. Ook molen De Hoop in Sleen opent haar deuren op zaterdag 11 mei van 13.00 tot 17.00 uur. De molenaars zijn aanwezig om uitgebreid verslag te doen van de werking van de molen.

Het is jammer dat de wieken nog niet weer teruggeplaatst kunnen worden. Het gevlucht van de molen verkeert al een aantal jaren in bedenkelijke staat. Gezien de leeftijd van de molen is dit niet verwonderlijk. Zover het te achterhalen is zijn de wieken gemaakt in 1896. Inmiddels is de ophekking (het hekwerk aan de wieken) van het gevlucht gedemonteerd en zijn alle houten delen in de molen opgeslagen. De vrijwilligers hebben al het hout schoongemaakt en geschilderd.

De producten van de molen zijn verkrijgbaar bij Melk en Meer, Schaapstreek 46; Bij Melk, Vlees en meer, Slenerweg 73; De Lutte Esch, Diphoorn 22. In. Noord-Sleen kunt u terecht bij de Zandhoek aan de Wolfsgarenweg 3. Bij bakker Schepers zijn diverse producten verkrijgbaar die zijn gebakken met meel uit onze molen. Onder andere de heerlijke molenkoekjes, boterkoekjes met een vleugje vanille.