Schoonoord – De feestweek in woonzorgcentrum Het Ellertsveld in Schoonoord is maandagochtend van start gegaan. Daarbij overhandigde directeur Theo Hiemstra van Treant Care een cheque van 1.000 euro aan voorzitter Jeannet Mulder van Stichting Vrienden van Het Ellertsveld. Dit geld is bedoeld voor vervanging van de rolstoelbus.

Het Ellertsveld bestaat maar liefst tachtig jaar en in het kader daarvan zijn er allerlei activiteiten voor bewoners, familieleden, medewerkers en vrijwilligers.

Na het welkomstwoord van locatiehoofd Bianca Berends kwam Theo Hiemstra aan het woord. Hij toonde zich trots, dat de zorg in Het Ellertsveld met een acht is beoordeeld. “Het is een prachtige plek om te wonen en te werken.”

Wethouder Joop Brink gaf een beknopte weergave van de historie van Het Ellertsveld. “Het dorp Schoonoord is dan wel pas in 1854 gesticht, maar kent toch al een rijke historie.” Het Ellertsveld is in 1939 ontstaan op initiatief van dominee Faber, naar wie de grote zaal in Het Ellertsveld is genoemd. Brink is afkomstig uit de zorg en heeft zelf nog een tijdje in Het Ellertsveld gewerkt.

Tussen de bedrijven door trad Het Ellertsveldkoor op, dat onder andere het Schoonoords volkslied zong.

In de loop van de week zijn er nog vele activiteiten, waaronder een brunch, speurtocht, high tea, muziek en oud-Hollandse spelen.

Verloting.

Voor de aanschaf van een rolstoelbus is een verloting in het dorp gehouden. De hoofdprijs is een minuut gratis winkelen bij Coop Boezen in Schoonoord. Burgemeester Bert Bouwmeester maakt vrijdag 20 september bekend wie de winnaar is, reikt de prijs uit en maakt bekend wat de opbrengst is.