Coevorden – De maatschappelijke Stichting Naoberschap United van FC Emmen en Kans voor de Veenkoloniën gaan een samenwerking aan in het kader van het project ‘Scoren voor gezondheid’. Het tweejarige project richt zich op basisschoolkinderen in de gemeenten Coevorden, Emmen en Borger-Odoorn.

Woensdagochtend ging FC Emmen in de gemeente Coevorden van start met het project. Met de inzet van het jongerenwerk en de buurtsportcoaches is het gelukt om de Mijndert van der Thijnenschool en de Paul Krugerschool in Coevorden en De Slagkrooie Schoonoord/CBS De Kiel aan te laten haken. Naar verwachting volgen er nog enkele scholen. De start was vanochtend bij de Mijndert van der Thijnenschool. FC Emmen-mascotte SIBI was van de partij, terwijl wethouder Joop Brink het startsein voor het project gaf. Er werden JOGG- drinkwaterbidons uitgedeeld door de jongerenwerkers van Maatschappelijk Welzijn Coevorden. De kleuters van de school vonden het allemaal prachtig en SIBI besteedde nog even extra aandacht aan de kleuters.

Twintig weken gezond

Tijdens de kick-off tekenen de leerlingen een eigen ‘gezondheidscontract’ in het bijzijn van SIBI. Door het ondertekenen van het contract beloven de leerlingen om de komende twintig weken een gezonde leefstijl na te streven. Daarna waren er leuke activiteiten op het schoolplein.

Doel

De samenwerking heeft als doel om basisschoolleerlingen uit groep 7 in de zuidoosthoek van Drenthe door middel van een lesprogramma van twintig weken positief te beïnvloeden als het gaat om een gezondere leefstijl.

Wat ‘Scoren voor gezondheid’ zo uniek maakt, is dat het volledig in het teken staat van FC Emmen. Zo werd tijdens de kick-off van het project in stadion De Oude Meerdijk in het bijzijn van spelers een officieel contract getekend. Aan de hand van een speciaal ontwikkeld werkboek leren kinderen allerlei zaken over gezonde voeding en beweging. Zo leren ze eten uit de ‘Schijf van Vijf’ en ontdekken ze op welke manieren je kunt bewegen. Op de fiets naar school gaan is bijvoorbeeld al een vorm van beweging.

Na het lesprogramma van twintig weken is er, indien mogelijk, een feestelijke afsluiting in het stadion van FC Emmen.