Dalen/Coevorden – CSVC, Dalen, Germanicus en Raptim zijn door naar de kwartfinale van het Protos Weering Zaalvoetbalbal, die op woensdag 27 december vanaf 18.00 uur wordt gespeeld.

Het gaat hier om de nummers 1 en 2 en de beste nummers 3 van de voorrondes. Dalen (‘t Grootveld) en Germanicus (Drostenhal) werden eerste in hun poule. Raptim werd tweede in de poule in de Drostenhal. Raptim en Germanicus verzamelden evenveel punten, maar het verschil ontstond door een iets minder doelsaldo. CSVC behoorde bij de beste nummers drie.

Het jaarlijkse Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi ging zaterdagavond van start en de stemming zat er meteen goed in. Dat bleek duidelijk in ‘t Grootveld in Dalen en de Drostenhal in Coevorden waar de meeste ploegen uit de gemeente Coevorden speelden. Bij beide sporthallen was het enorm druk door de vele supporters.

Zaterdagavond vielen de andere ploegen uit de gemeente Coevorden af. Dat waren KSC, DSC’65, VIOS, Sweel zondag, Sleen, VCG, NKVV en Protos.

Kwartfinale

Germanicus speelt woensdag in poule B in De Citadel in Dedemsvaart. Raptim komt uit in poule C en gaat naar Het Activum in Hoogeveen. ‘t Grootveld in Dalen is wederom de locatie voor Dalen in poule D. CSVC maakt deel uit van poule E in De Eendracht in Zwartemeer.

Vervolg

De nummers 1 en 2 en de vijf beste nummers 3 gaan vervolgens door naar de halve finale, die op zaterdag 30 december vanaf 18.00 uur wordt gespeeld. De traditionele tussenronde is op woensdag 3 januari vanaf 18.00 uur. De finale vindt plaats op zaterdag 6 januari vanaf 11.00 uur in sporthal Angelslo in Emmen.

Verrassingen derdeklassers

De voorronde van de het 47ste Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi leverde enkele verrassingen op. Derdeklasser Titan presteerde het best, maar ook de derdeklassers Rouveen, FC Meppel, ASVB, Beilen (zo), Zwolsche Boys en vierdeklasser Mussel leverden een knappe prestatie door als eerste te eindigen naast bekende namen als titelverdediger SVBO, Noordscheschut, Dalen en Hoogeveen (zo).

WVV uit Winschoten kreeg vorige week pas toegang wegens een afzegging en gaf direct haar visitekaartje af in Vroomshoop door eerste te worden. HZVV en VKW waren de enige eersteklassers, die als tweede eindigden. De vijfdeklassers Bargeres en BSVV verrasten door ook als tweede verder te gaan. Daarnaast vielen de tweede plaatsen van de vierdeklassers Onstwedder Boys, Mussel en Hardenberg ’85 op. Eersteklasser Alcides bereikte met de hakken over de sloot als 48ste van de vijftig de kwartfinale.

Uitschakelingen

Ook waren er enkele verrassende uitschakelingen. De tweedeklassers HOVC, Achilles 1894, Oldeholtpade, Zuidwolde (zo) konden het deze keer niet bolwerken en werden vroegtijdig uitgeschakeld. Ook de 78ste plaats van voormalig winnaar sc Elim wekte enige verbazing. Voor Hollandscheveld liep de voorronde in een teleurstelling uit, want de ploeg kwam één doelpunt te kort en eindigde als 51ste.

Titelverdediger SVBO maakte haar naam waar door in de Esdalhal in Emmen als eerste te eindigen door de maximale score te behalen. De nummer twee van vorig jaar Noordscheschut, begon moeizaam met een 2-1 zege op Mariënberg, maar versloeg daarna Zuidwolde, Vitesse ’63 en Oldeholtpade.
In poule A was eersteklasser DZOH de grote favoriet en maakte dat ook waar door alle vier duels te winnen. Derdeklasser De Weide werd tweede en kon als enige DZOH tot het uiterste dwingen om te winnen: 1-0. Twee zeges waren voor De Weide genoeg om de kwartfinale te bereiken. HZVV bevond zich in Meppel voor de laatste wedstrijd tegen Pesse op de rand van de afgrond. Door een 1-0 nederlaag tegen het sterke FC Meppel, een 6-1 zege op Alcides (za) en een 2-2 gelijkspel tegen Alcides (zo) stond de ploeg derde met slechts vier punten. In de laatste ontmoeting won HZVV met 2-0 en passeerde Alcides en bereikte met moeite de kwartfinale. Derdeklasser FC Meppel presteerde uitstekend en boog in haar laatste duel een 2-4 achterstand tegen Alcides (za) om in een 5-4 zege, waardoor de eerste plaats een feit was. In poule I in Ommen zorgde derdeklasser Zwolsche Boys voor een verrassing door de maximale score te halen, waaronder een 5-1 zege op ZZVV in een tumultueus duel en een 11-3 winst op SVZ.

Informatie

Meer informatie over zaterdagavond, de uitslagen en de poule-indeling staat op de website van Protos Weering.