Noord-Sleen – Alle kinderen hebben talent, maar het is niet altijd even gemakkelijk te herkennen. Vaak zit het verstopt in dat waarvan ze blij worden en energie krijgen, dat waar ze niet mee kunnen stoppen als ze eraan beginnen. Op basisschool De Vlinderhof in Noord-Sleen passen ze, net als op veel andere scholen binnen Onderwijsstichting Arcade, de principes van de ‘Kindertalentenfluisteraar’ toe.

“Wij worden als team erg blij van de talentengesprekken die we voeren. Op deze manier proberen we ook ‘aanstekers’ te zijn voor de kinderen”, vertelt leerkracht Femke Temmink. “Voor alle groepen hebben we doelen opgesteld. Dat begint met talentgesprekken. We starten daar al mee bij de jongste kleuters. Ze nemen de uitkomsten dan telkens mee naar de volgende groepen.”

Het belangrijkste is natuurlijk dat het niet blijft bij gesprekken alleen. De uitkomsten worden opgenomen in het portfolio van de kinderen. Daarnaast bieden de leerkrachten in de groepen diverse werkvormen aan. Femke vertelt hierover in het filmpje samen met een aantal kinderen.