Albergen/Coevorden – Germanicus heeft vanmiddag in Albergen een kansloze nederlaag geleden tegen De Tukkers. Het werd 0-3.

Trainer Alex Padding verving Jan Wielink. Hij moest wederom een aantal wijzigingen in zijn opstelling doen. Aanvoerder Devon Smit, Jarne Pol en Stefan Kikkert waren geblesseerd en keeper Mendes was afwezig wegens familieomstandigheden. Robin Barelds (terug van een blessure) en Erwin Moddejongen (zijn schorsing zat erop) kwamen terug in basis en de vorige week debuterende Sencer Soy behield zijn basisplek.

Germanicus keek na zeven minuten al tegen een achterstand aan, een te zachte terugspeelbal werd onderschept door de spits van De Tukkers, Kjell Huisman benutte deze buitenkans koelbloedig voor de 1-0. In de 15e minuut kon Sven Masselink op randje buitenspel doorgaan en alleen voor keeper Loyd Kuiper maakte hij beheerst de 0-2. Germanicus stelde hier weinig tegenover, in de eerste helft werd er geen enkele kans gecreëerd. In de 39e minuut kon spits Huisman van De Tukkers alleen op keeper Kuiper afgaan na een misverstand in de defensie van Germanicus, zijn lob belandde op de paal.

Na rust was er eenzelfde spelbeeld, Germanicus creëerde slechts één kans en de Germanen mochten keeper Loyd Kuiper bedanken dat er slechts eenmaal keer werd gescoord door de gastheren. Hij voorkwam met een viertal reddingen dat het maar 0-3 werd voor De Tukkers.

Volgende week zaterdag, 30 maart, gaat Germanicus naar Leeuwarden om voor een plek in de halve finale van het bekervoetbal te spelen. De wedstrijd tegen Blauw Wit’34 in Leeuwarden begint om 17.00 uur.