Coevorden – De lezende vrouw staat centraal op donderdag 28 maart in de bibliotheek van Coevorden. Kunsthistorica Margaret Breukink houdt vanaf 19.30 uur een lezing over dit onderwerp.

Dat vrouwen toegang hebben tot alle literatuur is helemaal niet zo vanzelfsprekend. Het duurde eeuwen voor vrouwen konden lezen wat ze maar wilden. Nog niet zo lang geleden werden vrouwen die lezen door de maatschappij als gevaarlijk beschouwd.

Lezen zou immers alleen maar ellende tot gevolg hebben, het zou voor afleiding en problemen zorgen. Vrouwen werden geacht zich vooral bezig te houden met het huishouden en de opvoeding van de kinderen.

Gelukkig kwam hier mettertijd verandering in. Kunstenaars aanschouwden deze maatschappelijke verandering en raakten geïnspireerd door de lezende vrouw. Aan de hand van onder andere schilderijen, tekeningen en foto’s neemt Kunsthistorica Margaret haar toehoorders mee op een wonderlijke reis door de geschiedenis van de lezende vrouw.

Het belooft een avond vol kennis, humor en uitwisseling te worden. Een toegangskaartje kost 5 euro voor bibliotheekleden en voor niet-leden 7,50 euro. Aanmelden kan via deze link.