Coevorden – Theater Hofpoort start morgen, dinsdag 7 juni, om 13.00 uur de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen. Het gevarieerde aanbod bestaat uit onder andere familievoorstellingen, cabaret, toneel en muziek. In het nieuwe seizoen zijn de voorstellingen zowel in de theaterzaal in Hof van Coevorden als in De Fabriek aan de Sint Jansstraat.

Theaterkassa morgenmiddag open

Alle voorstellingen staan inmiddels op de website van Theater Hofpoort. Kaarten kunnen online worden besteld, maar ook is speciaal voor de start van de kaartverkoop de theaterkassa aan de Sint Jansstraat op dinsdag 7 juni van 13.00 tot 16.00 uur geopend. De theaterkassa is overigens elke vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur open. Daar kunnen kaarten worden besteld en zijn bestelformulieren beschikbaar. Betalen kan op diverse manieren, het liefst via pin.

De theaterkassa is op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur telefonisch te bereiken via 0524-820382. Mailen kan natuurlijk altijd naar kassa@theaterhofpoort.nl. Theater Hofpoort is in de zomerperiode gesloten van 16 juli tot en met 29 augustus.

“We hebben echt voor elk wat wils”, vertelt Anke Pepping, verantwoordelijk voor de marketing en het secretariaat van het theater. “Op het programma staan bekende namen, maar ook nieuwe. We maken voor de voorstellingen gebruik van twee locaties. De theaterzaal in Hof van Coevorden biedt technisch meer mogelijkheden. De kleinere voorstellingen vinden plaats in De Fabriek. Het is mooi, dat de theaterzaal na de coronaperiode weer kan worden gebruikt. Onze vaste bezoekers hebben die theaterzaal gemist, al zijn velen lovend over De Fabriek.”

Zowel Anke Pepping als Riëtte Kruize, waarnemend theaterdirecteur, zijn trots op het programma. “Tja”, reageert Riëtte, “welk snoepje is het lekkerst in de snoepwinkel” We zijn natuurlijk blij met The Kilkennys, Scrum en Mooi Wark, dat zijn grote publiekstrekkers, maar we hebben een zeer gevarieerd programma.”

Enquête

Momenteel houdt het theater een enquête. “Onderzoek moet uitwijzen”, aldus Anke, “welke werkwijze we voor de toekomst hanteren. In de enquête staan vragen over uw bezoek, onze zichtbaarheid en onze dienstverlening. Binnenkort krijgen de Vrienden van Theater Hofpoort een uitnodiging en daarna het hele klantenbestand.”

De enquête is overigens nu al in te vullen via deze link op de website van het theater.

De enquête kan ook op vrijdagmiddag bij de theaterkassa worden ingevuld. De enquête wordt gehouden in opdracht van de gemeente in nauw overleg met het bestuur van Stichting Cultuurpodium Coevorden.

Theaterseries

De theaterseries zijn terug van weggeweest. Overigens zijn de kaarten ook per voorstelling te koop.

Komend seizoen zijn er drie series. De eerste zijn de Fabriekssessies met Mieke Stemerdink & Jason Bouwman (muziek) met De Jordaan Zingt op 20 november, Mira van der Lubbe (muziek) met Nog altijd nog op 9 december, Tigre Blanco (muziek) met Radio Blanco op 5 februari en Elke Vierveijzer (muziek) met Drift op 12 maart. Een kaart voor deze serie kost 70 euro.

De theaterserie De Uitdaging bestaat uit Fringe Festival met kleinkunst in De Fabriek op 29 oktober, Wouter Planteijdt (muziek) met Bullhorn the Prequel in De Fabriek op 28 januari, Holland Dance (dans) met Talent on the move in Theater Hofpoort op 24 maart. “Dans is geheel nieuw in Theater Hofpoort”, laat Riëtte weten. Een entreekaart voor deze serie kost 50 euro.

De Iers/Schotse serie omvat drie voorstellingen: The Kilkennys (muziek) met Blowing in the wind in Theater Hofpoort op 27 november, The Lasses (muziek) met Ziel van Schotlan in De Fabriek op 15 januari en O’Dreams (muziek) met Dublin in De Fabriek op 15 april. Deze serie is te bezoeken voor 50 euro.

Comedy

Het theater biedt ook weer cabaretvoorstellingen. Het seizoen wordt geopend op vrijdag 30 september in Theater Hofpoort met Comedypact. Op het programma staan verder Jeroens Clan, Damn Honey, het Delft Fringe, Jacob Spoelstra, Maartje & Kine, Pieter Jouke, Nathalie Baartman,

Muziek

Muziek is er volop. Zo komen onder andere Brainpower, Nina June (in de synagoge), Niels van der Gullik, Mieke Stemerdink & Jason Bouman, Esther Groenenberg, The Kilkennys, Mira van der Lubbe, SYA, The Lasses, Wouter Planteijdt, Tigre Blanco, Ocobar, Elke Vierveijzer, Mooi Wark, The Wieners, Scrum, Sandra & Jeroen van Veen (in de Stadskerk), O’Dreams

Familievoorstellingen

Familie-/kindervoorstellingen zijn er op zondag 16 oktober (Pim & Pom en de beestenbende), zondag 18 december (André het Astronautje). Dirk Scheel komt naar het theater op zondag 26 februari met ‘Muziek maken met Dirk Scheele’. Babette van Veen is op 2 april in De Fabriek met ‘Juffrouw Van Dale vertelt verhalen’. Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer besluiten het seizoen 2022-2023 met ‘De prins van Oranje’.

Toneel

Ook komend seizoen komt Debby Petter naar Coevorden. Zij komt met ‘Niet te geloven’ op zondag 22 januari naar De Fabriek. Ook een goede bekend is Solo Stories met ‘Nu ik je zie’ op vrijdag 27 januari. De voorstellingen van Debby Petter en Solo Stories zijn altijd indrukwekkend. Julika Marijn met ‘In de schaduw van Rembrandt’ is op zondag 5 maart in De Fabriek.

Dans is nieuw in Theater Hofpoort. Holland Dance komt naar de theaterzaal op vrijdag 24 maart.

Foto: Maartje & Kine (persfoto).