Coevorden – Bram Bakker komt zondag 20 maart naar De Fabriek van Theater Hofpoort. Psychiater Bram Bakker biedt in ‘De Balansfabriek’ een ander perspectief op gezondheidszorg. Zorg is steeds meer verworden tot een duur en niet zelden schaars product. We menen daar recht op te hebben, maar in hoeverre zijn we bereid de verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen rol in de Balansfabriek?

Als het over ons lichaam gaat, gebruiken we graag de metafoor van de machine: het lichaam is opgebouwd uit afzonderlijke onderdelen, die het laten functioneren zolang ze goed op elkaar zijn afgestemd en niet defect zijn. Waar we weinig bij stilstaan is dat een machine zich ook nog in een omgeving bevindt: de fabriek. Daarin staan meerdere machines, die afzonderlijk moeten werken, maar die ook in een verband staan met elkaar. Regelmatig schoonmaken, onderhoudsbeurten en versleten onderdelen vervangen is een must. Ons lichaam is een machine, die geen betekenis heeft zonder de machines in de omgeving en het gebouw waarin ze zich bevinden.

De voorstelling, die om 15.00 uur begint, is een samenwerking tussen Bibliotheek Coevorden en Theater Hofpoort. De toegangsprijs van 14 euro is inclusief een consumptie na afloop van de voorstelling. Kaarten bestellen kan via deze link.