Coevorden – Afgelopen zaterdag deed In2Dance met vijf streetdanceteams en vier show-/jazzteams mee aan de tweede voorronde van de Noord-Nederlandse kampioenschappen.

Het team ‘New Crew kwam uit in de categorie hiphop beginners 9-10 jaar en eindigde op een mooie tweede plek. Ook ‘2thelimit’ werd tweede, dit in de categorie hiphop 9-10 jaar selectie. ‘D-Verse’ behaalde een zesde plek en ‘2tough2beat’ werd zevende. ‘UDF’ deed mee in de democategorie 19+ en kreeg een beker voor de vierde plaats. Showteam 1 en 2 kwamen uit in dezelfde categorie: gevorderd tot en met 12 jaar. Showteam 1 werd tweede en showteam 2 werd derde. Showteam 3 en het Jazzteam behaalden beide een derde plek.

‘No Name’ deed deze ronde niet mee. Dit team behaalde een week eerder een goede tweede plaats tijdens het Dance Event in Assen. Met een heel goed juryrapport en een beker gingen zij naar huis. Ook hier namen andere teams prijzen mee naar huis. ‘New Crew’ werd derde. ‘2thelimit’ en ‘2tough2beat’ zaten in een grote categorie waar vijf bekers werden uitgedeeld. ‘2thelimit’ legde beslag op de vijfde plaats en won een beker. ‘2tough2beat’ werd zevende.

De finale van de Noord-Nederlandse kampioenschappen is op 21 mei in Heerenveen.