Coevorden – De brandweer, met name de jeugdbrandweer, werd vanavond tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in het zonnetje gezet. De jeugdige brandweerlieden kregen complimenten van burgemeester Renze Bergsma voor hun inzet en goede resultaten bij wedstrijden. Dat ging gepaard met een cheque van 500 euro, te besteden tijdens dit jubileumjaar. De jeugdbrandweer bestaat namelijk veertig jaar. Heel toepasselijk klonk het nummer ‘Fire’ van The Pointer Sisters.

Burgemeester Renze Bergsma bedankte daarnaast alle vrijwilligers in dorpen en stad en alle hulpdiensten.

“Schaamrood op de kaken”

Hij krijgt wel het schaamrood op de kaken, zo liet hij weten, dat het in Nederlandmaar niet lukt de opvang in goede banen te leiden. “Er moet een oplossing komen. Wij hebben netjes onze taakstelling ingevuld en dat doen we al jaren. Wel zitten we gezien de draagkracht aan het maximum. Ik bedank de mensen die zich al die jaren hebben ingezet om mensen opvang te bieden.”

Jubileum Europark

Een filmpje liet zien welke hoogtepunter er afgelopen jaar waren. “Na het jubileum van het partnerschap tussen Nordhorn en Coevorden is er ook dit jaar een jubileum: het Europark bestaat 25 jaar, samen met Samtgemeinde Emlichheim zullen we er aandacht aan besteden en vooral naar de toekomst kijken.

“Een beetje mooier“

De burgemeester riep de aanwezigen op om meer ruimte geven aan samen doen, meer vragen hoe het gaat. “Dat helpt ons om 2024 een beetje mooier te maken.”

De muziek tijdens de receptie werd verzorgd door FleX Live.