Dalerpeel – Dalerpeel is nu ook een buurtkastje rijker. De doelstelling van het project is simpel. Wanneer je iets ziet wat je kunt gebruiken, mag je het eruit te halen. Je mag pakken wat je nodig hebt en je mag geven wat je kunt missen. Het principe bestaat al langer en is bedoeld om anderen te helpen én om voedselverspilling tegen te gaan.

Een buurtkastje is een kastje met hoofdzakelijk (houdbare) voedselwaren en ook verzorgingsproducten. Het kastje staat aan de Dorpsstraat ter hoogte van nummer 16. Enkee initiatiefnemers hebben, met ondersteuning van Maatschappelijk Welzijn Coevorden, het idee omgezet in daden.Het kastje is gratis aangeboden door een sponsor, het heeft geen slot, is 24 uur per dag en gemakkelijk bereikbaar.

Vrijwilligers vullen het kastje. De spullen worden gecheckt op houdbaarheidsdatum en er wordt toegezien op het soort en aantal artikelen. Iedereen mag artikelen toevoegen. Alcoholische dranken en medicijnen zijn uiteraard verboden. Plaats alleen artikelen die nog in gesloten verpakkingen zitten en het liefst langer houdbaar zijn.

Foto’s: Klaas Veldhuis.